20.03.2015 | 22:38
Англичаните претърпяха пълен провал в Европа
Висшата лига ще бъде изпреварена от германската Бундеслига в ранглистата на УЕФА за последните 5 сезона

Тотален провал регистрираха английските отбори в европейските клубни турнири. За първи път от сезон 1992/1993 г. нито един тим от страната не успя да достигне до 1/4-финал на Шампионската лига или Лига Европа. Това стана факт, след като „Евертън“ загуби с 2:5 като гост на „Динамо“ (Киев) в по-слабата от двете надпревари и отпадна. Първата среща бе спечелена от британците само с 2:1.

По-рано от Шампионската лига отпаднаха „Челси“, „Арсенал“ и „Манчестър Сити“, докато „Тотнъм“ се прости с Лига Европа още на 1/16-финалите. Другият английски представител в този турнир – „Хъл Сити“, се прости с участие далеч преди това – в плейофите.

Представянето на англичаните през сезон 2014/2015 г. означава, че наесен Висшата лига ще бъде изпреварена от германската Бундеслига в ранглистата на УЕФА за последните 5 сезона. Това се случва за първи път от 2000 г. насам, когато немското първенство отново е на второ място след испанската Примера дивисион. Преднината на германците дори може да бъде увеличена, тъй като „Байерн“ продължава в Шампионската лига, а „Волфсбург“ в Лига Европа.

В същото време УЕФА обяви, че отборите от Русия и Украйна на този етап няма да играят едни срещу други на 1/4-финалите на Лига Европа. Това се прави заради напрежението между двете държави. На жребия вчера украинските „Днипро“ и „Динамо“ (Киев) бяха пратени на „Брюж“ и „Фиорентина“, докато руският „Зенит“ се изправя срещу носителя на трофея „Севиля“. Не е ясно обаче как ще се процедира, ако тези отбори стигнат до 1/2-финалите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране