13.10.2020 | 14:09
Арестуваха Боян Вачев заради инцидента на Софийския маратон
Той бе привикан в Първо районно управление, за да даде показания

Боян Вачев, който изблъска сръбкинята Оливера Йевтич по време на Софийския маратон, е бил арестуван. Първоначално той е бил привикан да даде показания в Първо районно управление на МВР, но след това са го задържали. Вероятно ще му бъде повдигнато обвинение за нанасяне на лека телесна повреда и хулиганство.

С бутането на елитната състезателка Вачев предизвика сериозен скандал. В късните часове на понеделник, той разпространи позиция до медиите, в която твърди, че сблъсъкът не е бил умишлен и отрича да е бил финансово мотивиран от други състезатели.

„Замесихте името ми в множество хипотези за преднамерено нападение над състезател, искам да използвам правото си на отговор като подчертая, че сблъсъкът не е бил умишлен и не съм имал користни цели. Не познавам лично пострадалата Оливера Йевтич и желая да използвам високата Ви трибуна, за да поднеса искрените си извинения към нея и близките ѝ за причинената травма, която в крайна сметка я е възпрепятствала да вземе пълноценно участие в мероприятието. Обществените съмнения, че съм бил финансово мотивиран от трето лице са напълно неверни и дълбоко ме засегнаха, а четейки безбройните послания отправени към мен в социалната мрежа не смятам, че съм заслужил цялата тази дигитална инквизиция. Много съжалявам за злощастната ситуация и моля всеки разгневен от кадрите за миг да се постави на мое място и да разбере, че адреналинът беше много висок, като в комбинация с метеорологичните условия и липсата на професионален опит не беше трудно да изиграе съществена роля в некоординираните ми действия при старта, довели до инцидента, за чиито мащаби разбрах дълго след като се случи. Надявам се за в бъдеще уважаемата организация на Маратон София да съобрази разликата в уменията на аматьори и професионалисти, разделяйки ги и давайки стартово предимство на по-слабите. Желая бързо възстановяване на сръбската лекоатлетка Йевтич и безпроблемни състезания за в бъдеще на всички.“, пише в позицията на Боян Вачев.

След инцидента, в интервю за bTV Оливера Йевтич, която е 5-кратна участничка на олимпийски игри, обясни, че не смята постъпката да е породена от конкуренцията и по-скоро вярва във феърплея.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране