07.02.2015 | 20:32
Атлетико унизи Реал с 4:0
Дюшекчиите вече са на 4 точки от лидера, останаха без загуба от Белите за 6-и пореден двубой

Атлетико Мадрид изигра невероятен двубой мач и разби Реал с 4:0 в голямото градско дерби на испанската столица. Двубоят бе от 22-ия кръг на Примера дивисион и със сигурност ще бъде помнен дълго от феновете на Червено-белите.

Дюшекчиите изиграха фантастичен мач на своя „Висенте Калдерон” и можеха да спечелят и още по-убедително. Това бе 6-ият мач през сезона, в който Атлетико не загуби от Реал, като от тези срещи победите са 4.

Домакините смазаха Реал с агресия и преса до починката. Тиаго откри, а малко след това влезлият от пейката Саул вкара второ попадение. След паузата се разписа и Антоан Гризман, а в края вкара и Манджукич, за да оформи разгрома.

Така хората на Диего Симеоне вече имат 50 точки и се приближиха на 4 до Белите, които остават с 54 на върха, но утре вечер при победа на Барса над Атлетик Билбао, каталунците ще бъдат с 53, така че битката за титлата продължава да бъде много оспорвана.

Играта на Кралския клуб бе под всякаква критика, като в защита тимът бе трагичен, а завръщането на Кристиано Роналдо изобщо не помогна и в атака отборът не създаде нищо кой знае какво.

По отношение на съставите нямаше изненади. За домакините както се очакваше Марио Манджукич и Антоан Гризман водеха атаката. За Реал се завърна Кристиано Роналдо, а Фабио Коентрао се появи в отбрана на мястото на Марсело. Сами Кедира действаше в ценътра.

Още от началото домакините натиснаха и превзеха центъра на терена със страхотна преса. В 4-ата минута Арда опита да спечели дузпа, след като успя да се пребори за една топка и падна в наказателното поле, след като бе притиснат, но реферът правилно подмина ситуацията.

Малко след това отново турчинът се оказа на точното място след едно центриране, но ударът му с десния крак бе твърде слаб и не затрудни Касияс. Още в 10-ата минута обаче Атлетико трябваше да направи смята, тъй като Коке получи мускулна контузия и напусна, е вместо него влезе Саул.

Дюшекчиите обаче дейтваха по-активно в началото и усилията им дадоха резултат в 13-ата минута. Хуанфран центрира, а Начо не успя да избие. Манджукич овладя на далечната греда и подаде към Тиаго, който стреля от границата на наказателното поле, а въпреки че докосна топката, Касияс не успя да спаси, тъй като нямаше добра видимост.

Скоро след това нещата за Атлетико станаха още по-хубави. Сикейра бе изведен в наказателното поле, стигна до аутлинията и подаде по въздуха пред вратата. Аколо точката за дузпа бе влезлият от пейката Саул, който засече атрактивно с ножичен удар, топката се удари в дясната греда и спря в мрежата. 2:0 за домакините и Реал бе в шок.

Отбраната на Реал обаче бе под всякаква критика и всяко нападение на домакините носеше хаос. При една ситуация Манджукич елиминира трима съперника с пас с пета близо до корнера, след това подаването на Арда бе избито лошо, но ударът на Гризман по диагонала не затрудни Касияс.

Атлетико продължаваше да играе добре и в 35-ата минута трябваше да получи дузпа. След свободен удар Годин овладя на далечната греда, топката се отби от ръката на Кедира, но реферът замълча. Положението бе подобно това от мача с Барса наскоро и въпреки че разстоянието между играчите бе малко, това бе дузпа, защото има спиране на удар към вратата.

Едва към края на полувремето Реал се подобри, но стигна само до няколко центрирания и опити за пробиви, които бяха спрени от играчите на Атлетико. Паузата дойде при 2:0, а това бе едно от най-лошите полувремена за Реал през сезона.

На почивката Анчелоти пусна Хесе вместо Кедира, а мачът стана доста нервен и изпълнен с нарушение, но отново Реал не можеше да направи нищо в предни позиции. В 59-ата минута Карвахал изведе Гризман и французинът стреля точно, но Касияс спаси.

Нещата в отбраната на Реал не бяха никак добре и малко след това отново Гризман бе близо до гола, когато при подаване в наказателното поле отклони топката, макар и да бе с гръб към вратата, но над гредатата.

Това бяха силни минути за Атлетико и Тиаго стреля с глава, но заби топката в земята и Касияс не бе затруднен в 63-ата минута. Три по-късно обаче всичко приключи. Арда прати топката към далечната греда с подаване отдясно, Саул успя да надскочи Карвахал и да отклони пред вратата, където Гризман засече за 3:0.

До края Реал опита да стигне до почетно попадение, но и това не успя да направи. Гарет Бейл имаше добра възможност, а и влезлият от пейката Ияраменди отправи опасен удар, но над вратата.

В 89-ата минута срамът за Реал стана пълен. Арда получи вдясно и центрира отлично, а оставен сам в наказателното поле, Марио Манджукич засече с летящ плонж и вкара за 4:0.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране