28.10.2018 | 15:09
Баневи: Нито сме се крили, нито имаме имение в Ница
След ареста на родителите им, децата – най-голямата на 13 години, а двамата близнаци - на 9, остават безпризорни на летището почти без пари

„Евгения и Николай Баневи не са се крили. Семейството с трите деца съвсем легално е било на път за София, тъй като малките са във ваканция и са искали да я прекарат в България“.

Това се посочва в позиция на семейството, разпространена от агенция „Фокус“. Позицията е провокирана от „начина, по който е бил отразен арестът на Евгения и Николай Баневи“.

„Семейството не притежава „имение” в Ница. От есента е наета къща с цел трите по-малки деца да започнат да учат във Франция.“ – твърдят Баневи.

„Пита се защо е било необходимо зрелищно да ги арестуват във Франция, след като само след два часа това е можело да стане в София? Самолетните билети го доказват. След ареста на родителите им, децата – най-голямата на 13 години, а двамата близнаци – на 9, остават безпризорни на летището почти без пари. Защо е било нужно такова жестоко отношение към децата? Децата са вече 3 дни без надзор в къщата, където са успяли да се върнат. Защо е необходимо всичко това да се случва пред очите на децата и изобщо с тях? В Европейския съюз се проявява хуманност към всяко живо същество, а три деца са изоставени на улицата, безпомощни да се справят със ситуацията?“ – пише в позицията.

От прессъобщението става ясно още, че „възражения по обвиненията на Специализираната прокуратура ще бъдат внесени от адвокатите на семейството.“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране