14.02.2020 | 0:02
Безос купи имение за рекордните 165 млн. долара
Това е най-скъпият жилищен имот, продаван досега в Лос Анджелис

Изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос купи имението Warner Estate в Бевърли Хилс за рекордните 165 милиона долара. Това е най-скъпият жилищен имот, продаван досега в Лос Анджелис.

Най-богатият човек в света е закупил къщата от медийния магнат Дейвид Джефен. Имението е с площ от 36 000 квадратни метра или 9,4 акра, включващо обширни тераси, просторни градини, няколко къщи за гости, тенис корт и голф игрище.

„Нито една резиденция никога не е надминавала по размер, величие или блясък имота на Джак Уорнър на „Анджело Драйв“, пише Джеф Хайланд в своята книга „Легендарните имения на Бевърли Хилс“.

Джефен придобива Warner Estate през 1990 г. за 47,5 милиона долара – рекордна за тогава цена в района на Града на ангелите. Предишният жилищен рекорд беше поставен в края на миналата година, когато бизнесменът Лаклан Мърдок плати приблизително 150 милиона долара за „Чартуел“, имот в Бел Еър.

Безос основава Amazon в средата на 90-те години като онлайн книжарница. Сега компанията му струва повече от един трилион долара на борсата и е най-големият онлайн пазар в света, като печели и от дейности в областта на облачните услуги и изкуствения интелект. Богатството на милиардера се оценява на повече от 130 млрд. долара.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране