07.10.2019 | 9:20
БФС oтряза bTV заради клипа с джипа на Борислав Михайлов
Телевизията без достъп до стадион "Васил Левски" за мача с Англия

Българският футболен съюз е отказал достъпа на bTV за отразяването на мача срещу Англия, съобщиха от медията.

Родният национален тим среща Англия на 14 октомври (понеделник) от 21:45 часа, но телевизията няма да може да изпрати свой екип.

Официалната причина, която от футболната ни централа са посочили гласи:

„Настоящият отказ е в следствие на нарушаване на установения ред за медийно отразяване на двубоите на българския национален отбор, на договорите за ексклузивни телевизионни права, подписани с УЕФА, и на правилата, поставени от европейската футболна централа в домакинския мач на България с Косово. Казусът бе представен на отговорниците на УЕФА за България, както и на Съюза за електронни медии, и бе комуникиран с репортер на БТВ непосредствено след гореспоменатия двубой“.

При въпросния мач, малко след полунощ, репортерът на bTV Флорина Иванова е заснела президента на БФС Борислав Михайлов да напуска стадиона с джип, паркиран директно на лекоатлетическата писта. Това се е случило близо час след края на мача, при празен стадион и трибуни, след всички пресконференции и след края на телевизионното студио на медията, носител на правата за излъчване – БНТ.

Според УЕФА, медия, която не държи правата за излъчване, няма право да снима в чашата на стадиона в деня на мача. Но въпросният видеоклип е заснет 28 минути след полунощ, тоест – на следващия ден, отбелязват от bTV.

Загубата на националите от Косово с 2:3 на 10 юни предизвика силни реакции. Затова и решението на Борислав Михайлов да напусне стадиона с джип през пистата и да избегне чакащите го на входа репортери, бе казус от висок обществен интерес. Въпреки че видео материали по време на мача с Косово бяха излъчени и от други медии, bTV е единствената със забранен достъп за предстоящата квалификация с Англия.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране