13.06.2019 | 0:01
Боби Михайлов кара джипа си по лекоатлетическата писта на националния
Нас ни правят на луди, ако стъпим на тревата, а той с джипа си минава през пистата. Нямам думи, заяви Валя Демирева

Час след срамния погром от Косово, шефът на футболния съюз Борислав Михайлов мина с джипа си по атлетическата писта на националния стадион.

По лекоатлетическата писта на стадион „Васил Левски” права да преминават имат единствено моторните превозни средства със специален режим, а именно – линейки, пожарни коли. Президентът на БФС обаче слезе от ВИП ложата и премина с чакащия го черен джип през пистата, след като националите паднаха трагично с 2 на 3 от Косово в понеделник.

Достъпът на пистата – открита или закрита, става само и единствено след представяне на пропуск и заповедта е на Федерацията по лека атлетика, припомня бТВ. Пред медията треньорът на най-добрите ни спринтьори и майка на олимпийската вицешампионка Мирела Демирева каза, че поведението на Михайлов е недопустимо.

„Не може сто метра да измине ли? За това ли става въпрос? Федерацията по лека атлетика дава луди пари, за да закърпят пистата! Нас ни правят на луди, ако стъпим на тревата, а той с джипа си минава през пистата. Нямам думи”, заяви Валя Демирева.

Коментарът на спортния министър Красен Кралев е само, че изрична забрана за преминаването на лични автомобили по пистата няма, но не е редно.

БГНЕС припомня, че в един от последните спорни случаи, в които участие има президентът на футболния съюз е само от преди няколко месеца. През декември по време на изказване на премиера Борисов след среща с лидерите на Румъния, Сърбия и Гърция се наложи Михайлов да бъде изведен от залата. Обяснението, дошло по-късно, бе, че имал болки в коляното.

Преди по-малко от 4 месеца миналият с черния си джип по лекоатлетическата писта на националния стадион заяви: „Ние нямаме един нормален стадион, на който да провеждаме мачове, дори Националния”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране