16.11.2019 | 15:42
Бил Гейтс отново е най-богатият човек на света
Пентагона да възложи на "Майкрософт" договор за облачни услуги за 10 милиарда долара

Съоснователят „Майкрософт“ Бил Гейтс за първи път от повече от две години се върна начело на класацията на „Форбс“ като най-богатия човек в света, след като изпревари досегашния първи – основателя на „Амазон“ Джеф Безос. Това сочи индексът Bloomberg Billionaires.

Гейтс може би е бил подпомогнат отчасти от решението на Пентагона да възложи на „Майкрософт“ договор за облачни услуги за 10 милиарда долара, вместо на „Амазон“, пише Блумбърг. Акциите на „Майкрософт“ оттогава се покачиха с 4%, което дава на Гейтс богатство от 110 милиарда долара, според индекса на Bloomberg Billionaires. Акциите на „Амазон“ пък са намалели с около 2% след обявяването, което преизчислява нетното богатство на Безос на 108,7 милиарда долара.

Индексът, който проследява богатството на най-богатите 500 души, се актуализира всеки търговски ден след затварянето на американските пазари. Най-богатият човек в Европа, Бернар Арно, е на трето място със 102,7 милиарда долара.

„Блумбърг“ отбелязва, че Безос би бил далеч по-богат, ако той и Макензи Безос не се бяха развели. В следствие на раздялата 49-годишната Макензи получи четвърт от акциите в „Амазон“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране