15.03.2015 | 0:36
Бодуров е най-издръжливият футболист в света
Българинът е №1 с 51 изиграни мача за Литекс, Фулъм и националния тим

Българският национал Николай Бодуров оглави класацията за най-издръжливите футболисти в света за настоящия сезон 2014-2015 г.

Класацията обхваща 456 футболисти от различни по нива първенства на планетата, които имат и поне една среща с екип на национален отбор. Бодуров е №1 с 51 изиграни мача за Литекс, Фулъм и националния тим на България от началото на юли миналата година досега.

Веднага след него само с една среща по-малко на сметката си е световният шампион с Германия и халф на Реал (Мадрид) Тони Кроос. Топ 3 пък допълва австралийският вратар на белгийския Брюж Матю Райън с 49 срещи.

Лидерската си позиция в престижната класация Бодуров дължи на липсата на сериозни травми. Той започна сезона като футболист на Литекс с мач на 3 юли 2014 година при гостуване на молдовския Верис (0:0) в квалификациите на Лига Европа. След това премина във Фулъм, който се състезава в английската Чемпиъншип, която е с 24 отбора и сезонът й е от 46 кръга. Бодуров има само 6 жълти картона в изиграните до момента 51 мача във всички турнири, вкарвайки в тях и 2 гола, и не е получавал наказание.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране