20.10.2015 | 0:01
Бойко Борисов направи тур на овациите в съда и прокуратурата
Премиерът даде показания по две дела

Премиерът Бойко Борисов направи тур на овациите в съда и прокуратурата вчера. Във Върховната касационна прокуратура той даде обяснения по сигнала на сайта “Биволъ” и “Протестна мрежа” за това, че е пуснал незаконно руски самолети над страната. Според сигнала премиерът е предател, позволил подобно преминаване не по законния ред и в нарушение на спогодби. Освен това той е изнесъл и държавна тайна в изказване на партийно мероприятие, изземвайки правомощията на държавен глава.

“Ако искат да ме оставят в историята за това, че съм казал, че не трябва да сваляме руски самолети, военни, ако прелетят над нас, по-точно военнотранспортни, което е също много различно, да не ги сваляме. Ако искат да ме оставят в историята –  да ме вкарат в затвора. Това мога да им кажа”, каза Борисов.

В съда пък той бе повикан, за да даде показания по т.нар дело “Златното пате” за фалшифицирането на подписа му. Делото е за имотна измама от 2008 г., по времето, когато Борисов беше кмет на София. Чрез фалшивия подпис е присвоен общински имот от 14 дка в столичния квартал “Стрелбище”.

Купувач бе фирма на Петър Драшков, брат на бившия заместник-шеф на ДАНС Иван Драшков. Премиерът заяви, че въпросният подпис категорично не е негов и добави, че е получил сигнал за сделката, от общината са спрели изпълнението й и са препратили сигнала до прокуратурата.

2 коментара

  1. Лиданка каза:

    Абсурдна даржава, с абсурден министар-председател

  2. Керпеден Петко каза:

    Не за на овации,а за овулации на…

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране