25.02.2015 | 18:53
Борисов благодари на всички, гласували „за“ дълга
Според премиера това не е подкрепа за ГЕРБ, а за стабилност на държавата

Премиерът Бойко Борисов благодари на всички депуатати, които подкрепиха споразумението за новия външен дълг.

Чрез профила си във Фейсбук премиерът заяви, че това е подкрепа не към ГЕРБ, а за стабилност на държавата. Борисов е категоричен, че чрез днешата ратификация на практика не се поема нов дълг.

Ето какво написа Борисов:

Благодаря на всички парламентарни групи, на всеки един от депутатите, който с гласа си подкрепи споразумението за консултантски услуги при управлението на държавния дълг. Този акт не беше подкрепа към ГЕРБ и управляващите, а акт за стабилност на държавата. С днешната ратификация не поемаме и лев нов дълг. В същото време съм длъжен да напомня, че цяла година повтарях, че правителството на Орешарски вдига дефицита.

След като сме приели да има дефицит, днес се налага всички да плащаме сметката. Държа всички да знаят, че правителството полага неимоверни усилия да събере повече пари и резултатите вече се виждат. Въпреки това, дефицитът е 2,5 млрд. лв. Но аз вярвам в реформаторския капацитет на мнозинството. Приемам критиките, че може би в началото не комуникирахме по най-правилния начин ратификацията, заради това и отложихме с една седмица гласуването. Радвам се, че днес информационната неяснота беше преодоляна. Обществото очаква от нас стабилност и реформи, затова нека си свършим работата. Призовавам всички, когато става дума за национални приоритети, да надмогнем тесния партиен популизъм и да се държим отговорно.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране