22.02.2015 | 13:04
Борисов и Татяна Дончева си простиха
Премиерът уважи конгреса на "Движение" 21, разцелува устатата юристка

Премиерът Бойко Борисов направи истински жест на Сирни Заговезни. Министър-председателят и столичният кмет Йорданка Фандъкова уважиха първия конгрес на партията на Татяна Дончева „Движение“ 21 в НДК. Довчера воюващите политици днес си дадоха прошка. Борисов разцелува Татяна Дончева при откриването на конгреса и й пожела успех в официалното си поздравление.

„ГЕРБ и „Движение 21″ са много различни , но трябва да се научим да разговаряме с различните и да ги уважаваме“, каза премиерът. Той призова всички сили да направят така, че да спомогнат за вземане на добрите решения за България. Допуснахме грешката да има омраза и вражда, но на днешния ден – Сирни Заговезни, е добре да си поискаме прошка и да си простим“, бе емоционален Борисов. Той призна, че като лидер на ГЕРБ се е поучил от грешките си. Министър-председателят се пошегува, че Дончева няма да стане по-кротка и по-разбрана, но е добре „политиците да си сътрудничат, защото утре нещата може да се обърнат и ГЕРБ да бъда в опозиция, а движението на Татяна Дончева да управлява“.

„Събрахме се случайно на тази дата, защото сега имаше свободна зала , но това пък е добър повод да поискаме прошка и да си простим“, показа смирение на големия празник и устатата бивша социалистка при откриването на Конгреса. През годините Дончева не е пестила критики към Бойко Борисов, но днес острите думи бяха забравени.

В изказването си, Борисов обясни, че планираното емитиране на 16-те милиарда лева, няма как да бъде ограничено като крайна сума. Той обясни, че няма как да има никакъв остатък от сумата. Премиерът припомни, че 12 милиарда са отиват за припокриване на вече натрупан дълг. Борисов уточни, че 300 милиона лева са нужни за оцеляването на БДЖ, а дупката в НЕК е 4 милиарда лева.

От речта на премиера стана ясно и че великденските надбавки на пенсиите са осигурени. Борисов отчете, че между ГЕРБ и коалиционните партньори няма сериозни разногласия и се радва на добрите си отношения с Радан Кънев.

На сбирката в НДК дойде и бившият зам.-шеф на НДСВ Станимир Илчев, социалистите Петър Мутафчиев и Бриго Аспарухов.

В своята реч, премиерът анализира тежката ситуация в Гърция и войната в Украйна, които били „утежняващи факти на политическата ситуация в България и света“.  Поздрав към „Движение 21″ бе получен и от евродепутатът Костадинка Кунева от управляващата в Гърция партия СИРИЗА.

1 коментар

  1. Чурков каза:

    „Векът-21″ако не се закаче за локомотив който да го изкара от тревясалият коловоз,ще продължи да корозира и накрая ще стане негоден за нищо.Госпожата много добре знае,че в политиката,никога не се казва никога.Тя знае много добре,че годините й не й дават голяма възможност да чака за заветните 4% и затова бърза към набелязаната си цел.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране