15.10.2019 | 12:59
Борисов: Не искам правителството да бъде ангажирано с този президент на БФС
Слагат ни на челни места като расистка държава заради група олигофрени, коментира премиерът

Призовавам Борислав Михайлов незабавно да си подаде оставката като президент на Българския футболен съюз! Това написа Бойко Борисов във „Фейсбук“.

Малко по-рано днес спортният министър Красен Кралев обяви решението на премиера на България, който поиска промяна в ръководството на родния футбол.

„След вчерашната позорна загуба на българския национален отбор и предвид лошите резултати на футбола ни, разпоредих на министър Красен Кралев държавата да прекрати всякакви отношения с БФС, включително и финансови, до оттеглянето на Борислав Михайлов от поста“, обяви министър-председателят.

„Категорично осъждам и поведението на част от присъстващите на стадиона. Недопустимо е България, която е една от най-толерантните държави в света, и хора от различни етноси и религии живеят в мир, да се свързва с расизъм и ксенофобия“, добави Бойко Борисов във „Фейсбук“.

Малко по-късно той говори и пред медиите след края на заседанието на Съвета по сигурност към Министерския съвет. В президентството отидоха Бойко Борисов, както и вътрешният министър Младен Маринов, главният секретар на МВР Ивайло Иванов, външният министър Екатерина Захариева, за да информират президента Румен Радев и да обсъдят с него ситуацията с турската инвазия в Сирия и рисковете за нашата страна.

„За спортно-техническата част и това, което прави БФС не се произнасям. Но когато държавата ни е сложена на челни страници като расистка държава заради група олигофрени или заради недоброто ръководене на Футболния съюз като протестни действия към него, а и резултатите са категорични, въпреки огромните пари, които се инвестират – стадиони, осветления, настилки… Не искам по никакъв начин правителството в лицето на спортното министерство да бъде ангажирано с този председател на Футболния съюз, ясно и точно“, каза Бойко Борисов.

„Страшно преекспонираха нещата. Имаше няколко олигофрени, които даваха хитлеристки знаци и фланелката с надпис „No Respect“. Публиката си беше прекрасна, над 15 хиляди. Ние не коментираме изстъпленията на английските хулигани из София и не даваме оценки, че това е цветът на английската нация. Нека те да бъдат малко по-смирени в изказванията, когато става въпрос за България, защото сме най-толерантната държава“, каза още Борисов.

„Не им се бъркам. Аз мога да забраня на моето правителство, което ръководя, в лицето на Красен Кралев, да прекрати всякакви дейности. Да, ревизията се прави в момента (б.р. – на БФС). Има една граница, която не ми е приятна… Не може държавата да е обвързана с поведението на един човек. Иначе всички отбори падат. Това не е страшно. Страшно е всичко друго, което се допуска вследствие на това“, добави Бойко Борисов.

1 коментар

  1. Георги Грозев каза:

    А защо работи с човека опозорил България в Израел-Портних?!!!!!! Защо?!!!!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране