23.02.2021 | 11:14
Борисов пак се хвали: Смъкнахме с 50% цената на „Газпром“
Премиерът и Томислав Дончев не били скарани, двамата са на предизборна разходка в Димитровград

„Три неща трябва да знаят хората. Много здраво стъпихме в преговорите с „Газпром“ – с над 50% намалихме цената в преговорите. Така заводът си върна част от дадените пари. Освен това хората си запазиха работата“, заяви Бойко Борисов на посещение в завод „Неохим“ в Димитровград. С него е вицепремиерът Томислав Дончев.

„Имаме все още преговори с Европейската комисия (ЕК) и да се разшири обхвата, като се добави и Димитровград, а не само района на Стара Загора“, поясни вицепремиерът.

Благодарение на това, че предоговорихте условията с „Газпром“, запазихте хиляда работни места в завод „Неохим“ в Димитровград, каза ръководителят на предприятието.

„Интерконекторът с Гърция ще е готов до края на годината. Ако беше лесно – да са го направили сега. Аз знам как се водят преговори с „Газпром“, допълни премиерът Борисов.

„Ваксините са единственото решение да живеем. В момента имаме над 1900 заразени – вълната се вдигна. Единственият начин да я спрем е с ваксини”, заяви премиерът Бойко Борисов на посещение в завод „Неохим”.

Според него масово хората искат да се ваксинират.

„От сутринта съм провел десет разговора, включително да изпратим самолет да докара ваксините за два часа, вместо с тир – два дни”, добави министър-председателят.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране