11.06.2019 | 18:48
Борисов: Пазарим се максимално за цената на самолетите
Като искаш да членуваш в НАТО, трябва да имаш надеждна система за сигурност, отбеляза премиерът

Пазарим се за максимално намаляване на цената на самолетите, за да имаме най-надеждната авиация. Това каза пред журналисти в Пловдив министър-председателят Бойко Борисов, цитиран от агенция „Фокус“.

Попитан как ще коментира развоя на сделката за нови изтребители със САЩ Борисов заяви: „Има изисквания – ако искаме да сме в НАТО, 2% от БВП трябва да влиза за въоръжение. Като искаш да членуваш в НАТО, трябва да имаш надеждна система за сигурност. Така че купуваме и се пазарим“.

Борисов посочи, че нищо в преговорите не е приключило.

Пазарим се за максимално намаляване на цената на самолетите, за да имаме най-надеждната авиация. Защото, когато имаш голям клас изтребители, тогава влизаш в други планове на НАТО. Примерно нашата фрегата всички я знаят в НАТО и където има учения, тя е винаги там“, коментира премиерът.

Loading...
  • Анонимен каза:

    А защо не купвувате от Български Производители,или създадете фонд и кoносорциум за развитие на нови оръжеини системи. Самолети също , има много части и сiстеми на пазара в Европа и по света от където можеш да ги закупиш и интегрираш в проект на самолет. Ноу Хоу също е достъпно и кооперация е възможна, както е и s Грипен. В България има хиляди студенти, научни работници, университетски преподаватели които с радост ще рaбтят за това.

  • оставете коментар

    МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
    Коментарите подлежат на модериране.
    Правилата за коментиране