07.11.2019 | 12:08
Борисов събира актива на ГЕРБ, прочиства провалилите се на изборите
Атанас Камбитов напусна всички постове на партията, същото сториха кметовете на Банско, на Сандански

Национална среща на ГЕРБ започва днес по обед в София. Лидерът Бойко Борисов събира актива на партията, за да направи оценка и анализ на резултатите от местния вот. Очаква се вождът да продължи с „прочистването“ на партията – да отстрани неуспелите кандидати и общински лидери. В срещата ще участват членовете на Изпълнителната комисия на партията, новоизбраните общински и районни кметове, областните координатори на ГЕРБ в страната, както и районните координатори – близо 140 активисти на партията

Още в нощта на първия тур, после и на балотажа, Борисов обяви, че предстои да се направи анализ на представянето на партията на кметския вот, както и, че предстоят промени. Той изрази недоволството си, че на някои места кметове и водачи на партийни структури са се превърнали в дерибеи, заради които ГЕРБ загуби изборите.

След изненадващата загуба бившият вече кмет на Благоевград Атанас Камбитов напусна всички постове на партията, същото сториха кметовете на Банско, на Сандански. В Русе структурата е разцепена, което довете до неподходащата кандидатура на Диана Иванова и нейната загуба бе очаквана.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране