17.06.2019 | 10:15
Ботев (Пловдив) иска бивш голмайстор на Левски
Венци Христов вариант за нов нападател на "канарчетата"

Бившият централен нападател на Левски Венцислав Христов е опция за Ботев (Пловдив). В момента 30-годишният бивш национал е свободен агент. През миналата кампания той носеше екипа на Арда (Кърджали). В 23 мача Христов реализира 12 гола и помогна на тима да спечели историческа промоция за елита.

Очакваше се двете страни да продължат заедно – треньорът Стамен Белчев го искаше в състава си. Нападателят и ръководството на клуба обаче не успяха да се разберат за условията по нов договор и в крайна сметка се разделиха. Така че Христов е отворен за нови предизвикателства, пише „Тема Спорт“.

Новият треньор на Ботев Желко Петрович настоява пред ръководството да бъдат привлечени още играчи след вратарите Янко Георгиев и Георги Аргилашки, както и холандците Родни Клустер и Филип ван Арнем. Изискването на специалиста е тимът да бъде подсилен с централен нападател. Ботев има нужда от такъв, след като през лятото бе напуснат от Феребори Доре. В момента за върха на атаката „канарчетата“ разполагат само с Антонио Вутов, който може да действа и като офанзивен халф.

Освен Христов на Петрович са предложени и няколко чуждестранни централни нападателеи. Очаква се избран от него човек да се присъедини към отбора по време на лагера във Велинград. „Жълто-черните“ ще са в курортния град до 21 юни.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране