07.04.2021 | 9:28
Ботьо Ботев за убийството на „Симеоновско шосе“: Извършено е за отмъщение?
Стрелецът е действал професионално и хладнокръвно, обясни бившият шеф на отдел "Убийства"-МВР

46-годишният Николай Дракополов, собственик на автокъща и криминално проявен, беше застрелян показно с два куршума в луксозния си автомобил пред очите на 11-годишно дете, с което е пътувал.

Извършителят е чакал жертвата под моста на „Симеоновско шосе“.

Според Ботьо Ботев – бивш шеф на отдел „Убийства“-МВР, това говори за бруталността на стрелеца – да не се поколебае да стреля, докато в колата има дете. Той допусна и че може да не става дума за поръчково убийство, а за отмъщение на база междуличностни взаимоотношения.

„Не може извършителят да чака случайно събитие – час-два под моста. Колата може да не спре на червен светофар. Трудно е да е имало интервенция върху светофара. Има зачатъци като факти, че съществува организация за изчакване и проследяване, за да се намери удобен момент да се случи убийството“, коментира още Ботев, като уточни, че разследването е в началото.

Според него има вероятност да е бил проучван убитият, допусна и че това не са малки играчи в престъпните среди.

„Пластовете на организираната престъпност сега са наместени и се промениха нещата. Известни бизнесмени станаха легални и законни. Не мисля, че става дума за малки играчи в случая“, обясни експертът.

По информация на bTV стрелецът е избягал в посока център. Той се издирва.

 

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране