07.04.2020 | 1:19
Британското разузнаване оповести версия за появата на коронавирус
Източник на заразата е китайска лаборатория в китайския град Ухан

Причината за разпространението на новата коронавирусна инфекция по света може да бъде изтичане от китайска лаборатория в китайския град Ухан (провинция Хубей).

До този извод е стигнало британското разузнаване пише в. „Дейли Мейл“. В Ухан се намират Институтът по вирусология и Центърът за контрол на заболяванията, а последният провежда експерименти върху животни, включително и прилепи.

Професор Ричард Ебрайт, американски експерт по биобезопасност, каза, че лично е виждал как служителите на тези лаборатории изучават вируси, без да спазват предпазните мерки. По думите му за подобни експерименти е нужно „четвърто“ ниво на защита, а китайските учени са работили при „второ“, което е минималната защита срещу инфекция.

Достоверността на новата версия не е призната от официалните британски и китайски власти. По-рано известният вирусолог проф. Виктор Зуев заяви, че появата на нови инфекции като COVID-19, „хонконгски грип“, SARS и „испански грип“ именно в Китай се дължи на местния климат, гъстотата на населението и китайския начин на живот.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Каква е разликата между Китай и Индия та започват инфекциите само от Китай?

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране