03.02.2020 | 1:28
Човек може да живее 500 г. ?
Американци твърдят, че това е нормалният биологичен потенциал на човека

Биологичният потенциал на човека позволява да се живее 500 години, твърди Бил Марис, президент на отдела за инвестиции на Google. Според него развитието на биомеханиката и постоянните пробиви в медицината ще дадат на човека на бъдещето възможност да доживее до такава възраст.

Марис съобщава, че Google спонсорира различни стартиращи компании в областта на диагностициране на сериозни заболявания и генетика. Днес човечеството разполага с всички инструменти за задълбочено проучване на организма на Homo Sapiens и максимално увеличаване на неговата продължителност на живота, настоява Марис. Той вярва, че правилният начин на живот, здравите предци и чистата среда могат да позволят на човек да живее сто и двадесет години, но само при помощта на технологиите.

Реймънд Курцвайл, известен изобретател и футуролог, твърди от своя страна, че след по-малко от три десетилетия човек ще се научи как да удължи физическото си здраве чрез имплантиране на изкуствени органи, а невробиологията и дигиталните технологии ще гарантират непреходната работа на мозъка му.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране