28.03.2015 | 23:43
Чудо! България стигна до 2:2 с Италия
Гостите се бориха и стигнаха до изравнителния гол чрез резервата Едер в 84-ата минута

Българският национален отбор по футбол завърши 2:2 с Италия в среща от квалификациите за Евро 2016.
Срещата се разви бурно, като дълго време българският състав водеше. Гостите се бориха и стигнаха до изравнителния гол чрез резервата Едер в 84-ата минута.

Селекционерът Ивайло Петев пусна в титулярния състав вратаря Николай Михайлов. Той беше предпочетен пред най-добрия футболист за 2014 г. Владислав Стоянов. На върха на атаката действаше Илиян Мицански.

Италианците, от своя страна, имаха проблем с вратарския пост. Опитният Джанлуиджи Буфон беше заменен принудително в титулярния състав от Салваторе Сиригу, тъй като се разболя. Срещата започна с натиск на Италия. Още в първата минута Чиро Имобиле стреля, но Михайлов спаси. В четвъртата Йордан Минев си отбеляза автогол. След центриране отляво Михайлов не се намеси подобаващо и в опита си да изчисти пред крака на нападател на „скуадра адзура“ от два метра бранителят засече във вратата.

Българският отбор отговори бързо. В 11-ата минута Попов получи пред наказателното поле и с добро движение се освободи от отбраната на съперника. Футболистът на „Кубан“ отправи много хубав удар и изравни. След още шест минути България постигна пълен обрат. Георги Миланов центрира отлично, а Мицабски вкара с глава.

Това вдъхна увереност на българския състав, който опита да играе спокойно. Италианците пренесоха играта в половината на съперника си, но стигнаха само до няколко разбърквания. В 37-ата минута България беше на крачка от трети гол. Попов изпълни добре пряк свободен удар, но улучи гредата. До края на полувремето италианците продължиха да атакуват, но българската защита се справи.

2 коментара

  1. ВТОРИ FAKT каза:

    ДОРИ И „ВЕЛИКИЯ“ СТОИЧКОВ СЕ ПОДМАЗВАШЕ НА ПЕРУКАТА И НАЛАГАШЕ НЕКАДЪРНИЯ МУ СИН В НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР ЗА СМЕТКА НА БЕЗУПРЕЧНИЯ ГЕОРГИ ПЕТКОВ # А ОСНОВНАТА ПРИЧИНА ЗА ПРОВАЛА НА МАТЕУС И ЛЮБО БЕШЕ СЪЩАТА – ПЕРУКИТЕ . . .

  2. FAKT каза:

    Маяковски е казъл: Когда усльiйшим Ленин – мьiй понимаем Партия, когда усльiйшим Партия – мьiй понимаем Ленин; в превод това звучи така: Когато чуем Михайлови ние разбираме fekalii, когато чуем fekalii – ние разбираме Михайлови . . .

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране