17.01.2021 | 18:01
Чудо! „Нова телевизия“ свали „Беновска пита“
Нейният отговор бе единствено "Почивам си"

След като „Нова телевизия“ придоби „Канал 3“ и го прекръсти на „Нова нюз“ от програмата му изчезна предаването на Илиана Беновска – „Беновска пита“, в което всяка неделя гостуваха министри и управляващи политици, а водещата му често атакуваше опозицията. Не е известно на какво се дължи това решение.

В момента собственикът „Адванс Медиа Груп“ е във финална фаза на продажба на цялата медийна „Нова Броудкастинг Груп“ и дали промените в програмата са свързани с купувача „Юнайтед груп“, очакващ одобрение от Комисията за защита на конкуренцията или с други причини няма официален коментар.

Водещата Илиана Беновска, редовно придружаваща премиера Бойко Борисов и правителствени делегации при пътуванията им, не е сред лицата на „Нова нюз“ и не е включена в промоционалните клипове за новия канал. В новинарската медия са пренесени авторските предавания като „Офанзива с Любо Огнянов“ на Любомир Огнянов и „Патарински live“ на Димитър Патарински.

Страницата на „Беновска пита“ във „Фейсбук“ не е обновявана от края на ноември, на нея все още стои логото на „Канал 3“ и само линкът – макар и съдържащ „kanal3“ – отвежда към главната страница на „Нова телевизия“.

„Дневник“ потърси и Беновска за това какво става с предаването ѝ и нейният отговор бе единствено „Почивам си“. Попитана колко време ще си почива, тя каза „Какво, да не съм пред прокуратурата?“ и заяви, че не отговаря на въпроси от личен характер и всякакви други питания може да отправим към телевизията.

Последното предаване „Беновска пита“ е излъчено в ефира на „Канал 3“ в началото на декември миналата година, а неговата програма спря от 14 декември и част от нея преля в „Нова нюз“.

Беновска обаче продължава предаването си в ефира на радио „К2“, показва програмата му за януари (преди това „Беновска пита“ се излъчваше едновременно в тв и радио ефира).

В изданието от тази събота (16 януари) в редовния си коментар, тя задава и типичните си реторични въпроси към премиера Бойко Борисов с основен акцент „Г-н Борисов, силен ли сте да разчистите боклуците от политиката, бизнеса и медиите на 4 април, за да не ви „разчистят“ те ?“ Беновска изрежда какво според нея дебне премиера, като споменава и „частните големи български телевизии, неизвестно в какви ръце“.

Дали „Беновска пита“ ще възстанови телевизионния си формат и в кой ефир или ще се разпространява само през нейните канали във видео, ще се разбере в следващите седмици. Както и дали ще продължат да гостуват министри и други политици – изявите на министри се одобряват от Министерския съвет, а представителите на ГЕРБ се координират от прецентъра на партията, в който отиде личния ПР съветник на премиера Севдалина Арнаудова (тя продължава най-често да снима на живо изявите му от джипа).

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране