15.06.2020 | 0:45
CNN със скандално изказване: Белите деца трябва да чувстват вина за цвета на кожата си
Говорещи глави заявяват: Трябва да осъзнаят, че не заслужават безметежно детство

Американският канал CNN предостави своя ефир на „антирасистки активист“, който предложи белите деца да нямат право на безметежно детство. Освен това те трябва още от ранна възраст да бъдат накарани да се чувстват виновни за своите „бели привилегии“.

Водещата на CNN Попи Харлоу цитира писмо, изпратено ѝ от едно американско училище, в което на белите родители се обяснява как трябва да разяснят на своите деца вината им за „привилегиите на белите хора“. След това тя попита експерта Тим Уайз: „Кога родителите трябва да започнат да правят това с техните деца и как?”
Уайз отговори, че това трябва да се прави от много ранна възраст и че на белите деца енеобходимо постоянно да им се казва, че те са в твърде привилегировано положение и така бързо да им се внушава чувството на вина.

„Смятам, че е важно белите родители да помнят, че щом на чернокожите деца в тази страна не им е позволено да имат щастливо детство, щом може без вина и страх да бъдат убити от полицията или да са подложени на опасността да бъдат маргинализирани по друг начин, то тогава и нашите деца също не заслужават невинно детство“, обяви Уайз.

„Щом могат да застрелят афроамериканския тийнейджър Тамир Райс, който си играеше в обществен парк с пистолет-играчка… Щом много бели деца правят същото нещо в цялата страна, без да се страхуват, че може да им се случи същото…

Щом като Тамир Райс може лесно да бъде убит – тогава и на белите деца трябва им се казва поне на същата възраст, че щом чернокожите не могат да бъдат невинни, тогава и ние не можем да бъдем невинни“, продължи своята изява Уайз.
„Ако ние имахме в мислите си това предвид, може би щяхме да чуем какво ни казват хората с различен цвят на кожата всеки ден в продължение на много години“, добави той. В допълнение, Уайз говори и по CBS в понеделник, където заяви, че белите американци винаги са били „научени да презират чернокожите“.
Каналът показа и фрагмент от интервю с Ибрам Канди, автор на книгата „Дете -антирасист“, в която се говори за това как да възпитаме децата си от тяхното раждане как да се отнасят към други раси чрез различни игри и други подобни. И така, сутрешните телевизионни блокове трябва да изработят чувството за вина у белите, а следобеда е заделен за историите на травеститите?

1 коментар

  1. Валя каза:

    Пълни глупости.Трябва да направим всички деца щастливи,а не да вменяваме вина.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране