14.02.2020 | 13:07
Депутат от БСП: Борисов е знаел, че подслушват президента
Антон Кутев изрази острото си възмущение, че негов парламентарен въпрос до премиера е бил върнат

Подслушването на президента Румен Радев е ставало със знанието на министър-председателя Бойко Борисов, заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Антон Кутев, цитиран от БГНЕС. Той изрази острото си възмущение, че негов парламентарен въпрос до премиера е бил върнат. „Става дума за един мой въпрос, който беше към министър-председателя. Той беше свързан с подслушването на генерал и съответно на президента“, разказа Кутев същността на питането си.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пък настоя, че работи по правилник и призова депутатите да се запознаят с него. „Аз работя изцяло по правилник. Вашето възражение беше разгледано на Председателски съвет и този въпрос не следва да се реализира по правилника на глава 9, така както е решил председателският съвет. Искам да ви дам мои аргументи. Нека колегите и нашите зрители да разберат за какво става дума“, заяви Караянчева. Според нея министър-председателят има функции на координация по отношение на дейността на ДАНС, което значело общ характер, контрол, който не предполага конкретност, администриране и въздействие по същество.

„Въпроси в смисъл кой е поискал, с каква цел и на какво основание е приложено подслушване на Цветан Стойков не биха могли да вменят в правомощията и отговорностите на министър-председателя“, допълни Караянчева и уточни, че парламентарният контрол по отношение на ДАНС се извършва от съответната парламентарната комисия.

Според Георги Свиленски от БСП имало двоен аршин спрямо червените депутати. Той поиска списък с теми, по които премиерът Борисов да бъде питан.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране