23.03.2015 | 8:22
Дизела изкачи Айфеловата кула за 8 минути
Атрактивното състезание събра в Париж световния елит в скоростното изкачване на сгради

1700 стъпала за 8 минути – с този резултат най-добрият ни планински бегач Кирил Николов-Дизела завърши на второ място в първото по рода си скоростно изкачване на Айфеловата кула.

Атрактивното състезание събра в Париж световния елит в скоростното изкачване на сгради. Участниците трябваше да преодолеят 279 метра до върха на Айфеловата кула или точно 1665 стъпала. Подкрепян от българска агитка, под кулата Кирил Николов даде второто най-добро време.

„Мислите единствено бяха да не се разсейвам и максимално бързо да се придвижвам напред и нагоре. Никога през живота си не съм бил толкова уморен”, сподели той.

Резултатът на Кирил е 8 минути и 12 секунди – само с 22 секунди повече от победителя от Полша. Шампионът по планинско бягане започва подготовката си за надпреварата, катерейки стълбите на 18-етажния блок, в който живее.

 “След това започнах да търся по-високи сгради. Ходих на Копитото, на Шипка, на стената в Кърджали и последно тренирах на паметника в Шумен, където са най-много стъпала в България – 1300”, разказва още Дизела.

И така до състезанието на 20 март, откъдето си тръгва с медал и удовлетворение, че е покорил символа на Париж.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране