“Доган, колкото и да е ненавиждан, колкото и да е един потаен политик – стои винаги зад кулисите, успя все пак да обедини турската общност около себе си.  Смятам, че повечето турски граждани са за него. За него етническата почва е най-силното, върху което стъпва”.

Това коментира пред БНР д-р Златко Ангелов – член на ДПС от основаването му до август 1992 г., когато емигрира в Канада.

Според него “Доган е вечен, а всички останали са временни”. Борбата между него и Пеевски ще завърши с победа на Доган, категоричен е той. По думите му това е добре за българската политика.

Ангелов изказа мнение, че на следващите избори, които според него предстоят, ДПС ще се обедини около Ахмед Доган (всъщност числата показват, че отдавна за ДПС най-много монолитни гласове идват и от бедните ромски райони като Северозапада – не непременно от тези, населени с български мюсюлмани – бел. ред).

“Доган е лидер на една реална общност. Пеевски не е лидер на нищо. Пеевски е лидер на самия себе си. Той е икономически олигарх, който се превърна в политик.

За България е много по-добре Пеевски да се махне. Това е едно зло за България. Не бива да гледаме на Пеевски като на някакъв обикновен политик, който се е появил”, смята Ангелов.

Пеевски не се сдържа да изчака, продължи коментара си д-р Златков Ангелов и обясни, че става дума за надхитряне.

“Ако си беше мълчал, може би нещата нямаше да стигнат до там. Той щеше постепенно да усвои ДПС. Доган все пак разчита на общността, която стои зад него. Зад Пеевски няма никой”, каза Ангелов.

Според него случващото се в партията е добре за България, защото “Пеевски ще се омаломощи”.

За него е било изненада това, че Доган е направил Делян Пеевски съпредседател на партията. Това го е накарало да помисли, че или някой му го е наложил, или той самият е помислил, че е достатъчно силен, за да може да продължава да бъде над Пеевски. Според него Доган е показал слабост, приемайки Пеевски.

Кирил Петков: Това е разграждане на модела “Пеевски”