12.01.2021 | 18:54
Доган към старите лъвове в ДПС: Не се бъзикайте с Карадайъ
Карадайъ може и да е неопитен, ама се учи бързо, аргументирал се Доган

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е разперил криле над настоящия лидер Мустафа Карадайъ като истински сокол. Lupa.bg научи, че малко преди партийната конференция на 12 декември Доган е привикал на разговор всеки един от старите лъвове в ДПС поотделно и ги е предупредил да не взимат на подбив председателя на движението.

Мустафа Карадайъ не е сред най-опитните в партията и старите кадри в ДПС често го иронизирали – че не говори правилно, че прави неволни грешки, с които буди смях и т.н. Всичко това обаче смущавало партийния лидер и той споделил притесненията си с Доган. Това принудило Сокола да вземе нещата в свои ръце.

За да опази имиджа на верния си съпартиец, Ахмед Доган привикал на разговор по-влиятелните членове на ДПС – сред които Емел Етем, Йордан Цонев, Юнал Лютфи, Рамадан Аталай и др – и ги насмел. Също насаме, за да не ги обърне срещу себе си.

„Карадайъ може и да е неопитен, ама се учи бързо”, аргументирал се Доган и ги помолил повече да не се шегуват с председателя.

Въпреки някои спекулации, че Ахмед Доган се е дистанцирал от партията и си гледа главно здравето и бизнеса, той продължава да бъде основният фактор в ДПС. Доган взел окончателното решение кои да са заместниците на Мустафа Карадайъ в партията и кой да влезе в Централното оперативно бюро на ДПС.

След последната конференция на движението зам.-председатели на ДПС станаха Ахмед Ахмедов, Йордан Цонев, Станислав Анастасов, Халил Летифов и Хасан Азис.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране