06.07.2024 | 9:19
Доган се среща в Росенец с Чакъров и 17 -те депутати, които го послушаха. Но… без Пеевски
Развръзката в ДПС наближава: На срещата ще присъстват и бившите депутати Рушен Риза и Кадир Кадир

Кулминацията на скандала в ДПС между Ахмед Доган и Делян Пеевски предстои  през уикенда. Вероятно в “Росенец” почетният председател на Движението Ахмед Доган ще посрещне 17-те депутати, изпълнили волята му да гласуват срещу ГЕРБ, потвърдиха  партийци пред МИГNews.info.

Делян Пеевски не е поканен, а Доган ще излезе с важни идеологически послания за бъдещето на партията. След срещата Ахмед Доган ще се произнесе за съдбата на групата и на единия от председателите Пеевски. Доган нямало да права компромиси с опита да бъде прибрана партията му, твърдят хора от близкия му идеологически кръг.

Доган вече е провел няколко крайморски срещи със съратници от всички краища на страната, готови да отидат на война заради неговата кауза.

Преди два дни 17-те написаха Отворено писмо, в което изразяват подкрепата си за него и споделят, че “в момента се извършва манипулация и дезинформация към структурите на партията чрез шаблонни декларации, съдържащи несъстоятелни внушения”.

Писмото завършва с  призива: “Ние сме за единство и заедност на ДПС под ръководството на д-р Ахмед Доган – почетен председател на ДПС”.

Подписалите 17 депутати са:

Джевдет Чакъров

Джейхан Ибрямов

Севим Али

Ализан Яхова

Валентин Тончев

Анджей Джандев

Едис Даудов

Ешереф Ешереф

Левент Мемиш

Мехмед Салим

Тимур Халилов

Фатме Рамадан

Хабибе Расим

Хайри Садъков

Юсеин Вейселов

Ердуан Мехмед

Рамадан Аталай.

Всички те са поканени от Доган на разговор, на който ще присъстват още бившите депутати Рушен Риза и други приближени на почетния председател активисти на ДПС.

С д-р Ахмед Доган сме в ежедневна комуникация. Той се намира в страхотна форма и следи политическите процеси в България, Европа и света. Доган има много ясна представа в каква политическа криза в момента е демокрацията в страната”, съобщи днес пред БНТ Валентин Тончев, депутат и член на ЦОБ на партията и един от подписалите писмото до Ахмед Доган. Той разкри, че “д-р Доган разполага с критично мислене и визия за развитието на България и може да ни бъде полезен в този критичен момент”

“Затова го призовахме да вземе отношение за случващото се, както в нашата партия, така и в България. И ще видите, че той скоро ще вземе отношение“, изтъкна още Тончев.

На срещата не са поканени нито действащият председател Делян Пеевски, нито неговите заместници, нито който и да е от 30-те народни избраници на Движението, които не спазиха повелята на Доган да гласуват против кабинета на ГЕРБ-СДС.

Естествено срещата е закрита за медии, въпреки, че на терен вече има няколко телевизионни екипа.

Очаква се Доган да се снима с гостите си, за да покаже на кого има доверие и да излезе с писмено послание за случващото се в партията.  За такова нещо намекнаха в интервютата си вчера и днес и Рамадан Аталай, и Джевдет Чакъров.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране