11.08.2015 | 18:45
Докато Борисов е премиер, съдебна реформа няма да има
Премиерът назначава и уволнява прокурори от къщата си в Банкя, убеден е Минчо Спасов
Минчо Спасов

“Докато имаме премиер като Бойко Борисов, съдебна реформа няма да имаме. Борисов не е глупав човек и не трябва да си мислим, че той лесно ще се откаже от възможността да уволнява и назначава прокурори от къщата си в Банкя, както показаха едни телефонни разговори.” Това каза пред TV7 бившият депутат от НДСВ Минчо Спасов.

Разделянето на Висшия съдебен съвет няма да реши проблемите в съдебната система. В този вариант, а и във всеки друг вариант, който не е свързан с Велико Народно събрание, тази реформа ще реши вътрешните крамоли вътре в системата, например, между прокурори и съди, и за надмощие във ВСС и така нататък. Христо Иванов се опитва да си върши работата. Дано да не го сменят, каза още Спасов.

По думите му съдебната реформа трябва да обхваща както моркова, така и тоягата. Трябва да се създадат условия на съдиите да работят, посочи Спасов.

Има ли Бойко Борисов сметка и интерес да променя статуквото в съдебната система? Според мен той няма, защото лично той назначи основните играчи в съдебната власт. Аз бих повярвал на Бойко Борисов, че наистина ратува за съдебна реформа, ако се появи мистериозно изчезналото тефтерче на Златанов, с помощта на прокурори, ако се появят мистериозно изчезналите записи на Мишо Бирата, завърши бившият депутат.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране