06.12.2018 | 0:01
Домусчиеви продали апартамента за Горанов на безценица
Цената на имота в луксозния комплекс е три пъти по-ниска

Три пъти под цената, на която са продавали квадратния метър в комплекса си, са взели братя Домусчиеви за апартамента за Владислав Горанов. По време на закупуването Горанов е бил заместник-министър по приходните агенции – НАП и Митниците, в Министерството финансите. А купувач на имота е жената на Кръстинка на Горанов. За сделката съобщава в. „19 минути“.

Дамата плаща само 1080,66 евро квадратния метър на апартамента от 181 кв. м., който по-късно безвъзмездно е предоставен на Владислав Горанов. Същата бизнесдама, макар собственичка на куп фирми от различни браншове, купува доста по-неизгодно за собствения си син малък апартамент от 60 квадратни метра до Горановия,но за 50% по-висока цена на квадратен метър.

Финансовият министър и неговата съпруга пред КПКОНПИ декларират 3 апартамента – два по 82 квадрата, на 10-ия етаж в блок 14 на Зона Б5 и 1 от 50 квадратни метра, дарен на съпругата от родителите й.
Горанов обаче някак е забравил да декларира видимия в имотния регистър, но явно не за КПКОНПИ и НАП, апартамент в същия Блок 14 на Зона Б5, но на деветия етаж – ап. 93. Той е с квадратура 42,66 квадратни метра, но цената му е поне 100 000 лева с тази локация в центъра на София.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране