24.01.2019 | 12:44
Двама заместник – министри на отбраната се коалираха с Воля
Веселин Марешки ще води листата за изборите за Европейски парламент

Партия „Воля“ създаде широка коалиция за изборите за Европейски парламент. Новата коалиция е наречена „Воля – българските родолюбци“.  В нея влизат Народна партия „Свобода и достойнство“, Обединена социалдемокрация, Земеделски съюз „Александър Стамболийски“.

Това са първите политически формации, които до момента са постигнали споразумение с „Воля“.  „Коалицията остава отворена и за други партии, които споделят нашите ценности“, обяви лидерът Веселин Марешки при представянето на политическите формации.

Целта на новата коалиция е търсим обединение и просперитет на българското общество, заяви председателят на Народна партия „Свобода и достойнство“. Той посочи, че е крайно време да се спре с политиката на разединение на българското общество. Време е за политика за европейски доходи на българите. Трябва да се ликвидират монополите чрез работещи закони. Не на последно място е и гарантирането на сигурността, посочи Орхан Исмаилов.

Веселин Марешки подчерта още, че коалицията се създава за цялостен цикъл, който ще завърши със следващите президентски избори.

„Европейските институции имат нужда от промяна в следните посоки – по-малко бюрокрация, безкомпромисни мерки срещу корупцията, повече свобода за страните – членки и уважение на идентичността и националното достойнство на всяка една държава“, допълни още лидерът на ВОЛЯ.

Марешки ще оглави и листата на коалицията на предстоящите избори, но той не изключи възможността да се откаже в полза на друг кандидат след излизането на резултатите от вота.

Орхан Исмаилов посочи пред ФАКТИ, че целта на новата коалиция е спечелването на поне 1-2 мандата на предстоящите избори за Европейски парламент.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране