17.12.2019 | 22:19
Джулиани разкри корупцията на Байдънови в Украйна
Импийчмънтът на Тръпм цели да предотврати разследване за мошеничествата при Барак Обама

Кандидат-президентът на САЩ Джо Байдън е бил замесен в голяма корупционна афера с Украйна, докато е бил вицепрезидент на Барак Обама, като тази афера е била в полза на сина му Хънтър Байдън.

Това разкри Рудолф Джулиани, адвокатът на президента Доналд Тръмп, който събра разобличаващи данни  при посещенията си  в Унгария, Австрия и Украйна. Сега огласи част от данните в серия от публикации в туитър.

По думите му импийчмънтът на Демократическата партия срещу Тръмп „е  предназначен да предотврати разследвания за корупция от времето на Барак Обама – пране на милиарди щатски долари, злоупотреба с милиарди, главно американски долари, изнудване, подкупи, конспирация с Украйна от страна на Демократичния национален комитет за унищожаване на кандидата Тръмп“, пише Джулиани. Той илюстрира туитовете си с фрагменти от разследващ филм, заснет по време на пътуването му. Джулиани описва в диаграма потока от $16 млн. долара чрез верига от компании, включително в Кипър, в края на която $3 млн. са отишли при Хънтър Байдън. Официално писмо от февруари 2016 г., в което се посочва евентуалното участие на Байдън-син в прането на пари чрез украинската газова компания „Бурисма“, е било получено в Киев от латвийската прокуратура. Копие на документа е показано в един от видеоклиповете. Един от свидетелите, бившият главен прокурор на Украйна Виктор Шокин, e потвърдил, че помни този документ. Шокин бе уволнен от поста под натиск лично от Джо Байдън заради антикорупционно разследване срещу „Бурисма“. Показанията на Шокин ще са доказателство номер едно, се казва във видеото. Неговият приемник Юрий Луценко също има данни срещу Байдънови.

Имало още трима свидетели, които са наричани „високопоставен служител, дипломат и член на украинския парламент“. Всеки от тях, според видеото, потвърждава, че Демократическата партия на САЩ се е договорила с украински служители за намеса в изборите през 2016 г. Отделно посланичката на САЩ в Украйна Мари Йованович отказвала да издаде визи на онези, които биха могли да разкрият „корупцията на Байдън и демократите“.

Джулиани твърди, че Джо Байдън в качеството му на вицепрезидент специално е вкарал сина си в ръководството на газовата компания „Бурисма“, за да я предпази от претенции на властта.

„Шокин ще даде показания и ще представи доказателства, че е разследвал сина на Байдън. Той ще покаже документи, доказващи извършването от Байдън на такива престъпления като пране на $3 милиона. Той ще даде показания, че президентът Порошенко неведнъж е влизал в кабинета му и го молил да забави (разследването) срещу „Бурисма“ и Байдън заради възраженията на вицепрезидента Байдън“, твърди още Джулиани. По думите му Байдън-старши е бил лично заинтересован от оставката на Шокин. „Беше уволнен, защото вицепрезидентът Байдън заплашваше да не предостави (на Украйна) жизнено важната помощ от САЩ в размер на $1 милиард. Медицинските записи на Шокин показват, че той е бил отровен, два пъти е умирал, но е бил реанимиран. Много глави ще хвръкнат в Украйна, когато това бъде разкрито“, написа Джулиани.

Джулиани твърди още че, Порошенко и неговите помощници са откраднали и изтеглили от страната повече от $100 милиарда. Част от тези средства са отишли при хора на Демократическата партия и по-конкретно при Джо Байдън и Хилари Клинтън. „70% са отишли при покровителите в САЩ, а 30% останали за Порошенко и членовете на режима му“, пише бившият кмет на Ню Йорк. По думите му фактите показват, че корупцията в Украйна е била „толкова обширна и ужасна, че президентът беше длъжен да поиска разследване САЩ-Украйна“.

Скандалът с „Бурисма“ пламна, след като стана ясно, че в телефонен разговор през юли Тръмп е поискал от президента Владимир Зеленски да се разследва дейността на Байдън в Украйна като условия за предоставяне на военна помощ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране