16.02.2018 | 20:12
Една политическа шега и още няколко вица
От нагъл по-нагъл ББ

В началото на месеца Бойко Борисов разказа в Брюксел виц за руския президент: две неща човек не може да избира – родителите си и президента на Русия. Български журналист поиска коментар от говорителката на руското Външно, а петък в Мюнхен въпросът отново се върна при Бойко Борисов.

***

Журналистка: …Знаете вероятно, че вашето име попадна в устата на говорителя на руското Външно министерство – предложи ви руско гражданство, за да гласувате за руски президент. Как ще отговорите?

Бойко Борисов: Поне досега считам, че с президента Путин винаги съм бил в много добри отношения – лични! – дори когато сме се карали. Много пъти сме се шегували. За един политик, особено толкова години успешен безспорно за Русия, би трябвало да знае, че има много вицове. И за мене – и на мен ми разказват вицове за мене. Особено за избори, такива неща (репортерките хихикат). Така че… Дано го е приел. Щото аз виц казах. В смисъл, пошегувах се с нещо…

Журналистка: Руският посланик го определи като политическа шега.

ББ: Кой?

Ж: Руският посланик у нас.

ББ: Да. Факт е обаче, че щом и виц като кажа някъде, реагира Външното министерство…

Ж: Беше специално попитано. Не е тяхна инициатива.

ББ: А кой попита?

Ж: Наш колега, Борис Анзов, който е българин, там работи и я попита специално Захарова.

ББ: Дали знае тоя виц?

Ж: Да. Дали знае тоя виц, че вие така сте казали.

ББ: Ми той важи тоя виц и за Ангела Меркел, и за мене, ако щете. Така че дайте да… Това е много силно качество на политиците – да могат да се шегуват и те със себе си. И самоиронията, ако щете, също е важна. Нито сме… Така че… Така го възприемам.

***

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране