27.03.2015 | 10:45
Едно теле или агне има свойството да расте и ако не се изнесе навреме, става крава, бик или овен
Нови бисери от Бойко Борисов

Искам да кажа на министър Десислава Танева и Румен Порожанов, че са се справили със задачата, след като и тютюнопроизводителите и животновъдите са доволни от това, което сме направили. Не беше лесно, имаше криза и дупки в бюджета.

Това заяви на брифинг след среща с тютюнопроизводителите министър-председателят Бойко Борисов.

“Това са 40 500 души, предимно български мюсюлмани в най-западналите райони, които на тези пари чакат. Много важно е да се знае, че сме направили така – тези, които са най-дребните да получават най-много пари, не обратното. Мисля, че в диалог свършихме добра работа за тези хора. Не сме ги делили на християни, на мюсюлмани, нито на ДПС, нито на БСП, нито на ГЕРБ”, посочи Борисов.

„Що се касае до животновъдите, турският пазар е изключително важен за нас”, заяви премиерът, но посочи, че по границата има „тотален тормоз”. Затова сме се разбрали и завчера с президента Ердоган разговарях – двамата ветеринарни инспектори да направят такъв режим на границата, че всичко това да става бързо да няма тормоз и рекет”, каза още Борисов.

“Едно теле или агне има свойството да расте и ако не се изнесе навреме в определените килограми и норми, след това става крава, бик или овен и тогава тези хора няма какво да ги правят. Това не е нещо, което да изчака във времето”, обясни премиерът.

„Надявам се в рамките на април да възстановим парите в Българската банка за развитие и да започваме износ за по-платежни места. Сега в момента, българите изнасят само за Албания, на най-ниската цена в света, а поне за телета и агнета да нямаме спор, че са ни най-хубавите, добави Борисов. Попитан, дали ще продължат протестите на тютюнопроизводителите, Борисов заяви, че те правят протести от радост.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране