15.07.2017 | 0:49
Еколози хванаха в лъжа шефа на правната комисия Данаил Кирилов от ГЕРБ
Той е един от вносителите на скандални предложения за промени в Закона за опазване на околната среда, с които се ограничава правото на обжалване в съда на Оценките за въздействие на околната среда

Еколози хванаха в лъжа шефа на правната комисия на парламента Данаил Кирилов.

Депутатът от ГЕРБ  е един от вносителите на скандални предложения за промени в Закона за опазване на околната среда, с които се ограничава правото на обжалване в съда на Оценките за въздействие на околната среда (ОВОС). Той, Ивелина Василева (бивш екоминистър) и Станислав Иванов, също от ГЕРБ, искат ОВОС да се обжалва само на една инстанция и произнасянето на първоинстанционния съд да бъде окончателно за обекти от национално значение.

Кирилов аргументира законодателната си хрумка с германския опит, а Тома Белев от Асоциацията на парковете в България набързо установи, че депутатът не казва истината.

Ето какво написа Белев във фейсбук:

“Не разбирам защо шефа на правната комисия в Народното събрание ще тръгне да лъже за неща, които човек лесно може да провери. Ето в тази статия г-н Данаил Кирилов заявява, че в Германия административното производство било едноинстанционно, опитвайки се да защити безумния си проект за намаляване на съдебните инстанции по въпроси за околната среда у нас само на една.

Само за една минута отварям портала на ЕС за правосъдие и намирам потвърждение, че в Германия има триинстанционно административно правосъдие.
https://e-justice.europa.eu/content_specialised_courts-19-d…
Три инстанции, а не една както твърди г-н Кирилов.
#ЗАЩОЛЪЖЕТЕБЕ
моля, споделете за да спрем лъжата поне в Народното събрание”

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране