04.11.2018 | 14:55
Ето как цигани организирано опоскват гробищата навръх Задушница (видео)
Според потребители на Фейсбук става дума за циганска мафия, която използва децата си за подобни акции
Смирението в гробищните паркове към паметта на мъртвите е само едно от лицата на вчерашната Архангелова задушница. Това стана ясно от свидетелствата на граждани, които показаха и другата страна на монетата.
Няколко публикации във Фейсбук групата „Забелязано в София“ приложиха снимки и видео как, след като опечалените са напуснали гробищата, на място нахлуват орди от деца и плячкосват оставеното от опечалените. Снимките са направени в Самоков, а къде точно е заснето видеото, не се разбира.
Друго видео, публикувано от Георги Кардашлиев, показва как още преди опечалените да са напуснали гробищния парк в Монтана, на място нахлуват орди от деца и плячкосват оставеното.
„Предварително се извинявам за кадрите, който не иска, да не гледа. Но това, което се случва, не е нормално! Всеки един от нас е отишъл да почете родител, близък или приятел! Всеки един от нас е отишъл там със скръб и тъга в очите, а какво се случва – обикаля голяма група от близката „махала“ и се разпръсва из целия гробищен парк, някой от тях дори дърпаха пликовете на възрастни жени, които плачеха! Това нормално ли е? Говорих с охранителните, също млади момчета, които казаха, че се опитват да ги удържат от обяд и просто вече не успяват. А ако не ги пуснат, нощес чупят надгробните плочи! Съжалявам отново за грозните кадри“, написа възмутен Георги.
Кадрите предизвикаха вълна от негодувание сред потребителите на социалната мрежа. Един след друг те се надпреварват да разказват, че са виждали такива гледки не само в София и в Самоков, но и на много други места.
Намират се и жалостиви хора. Те обръщат внимание, че от глад човек е способен на всичко. Обяснението им предизвиква крайно негативна реакция. Повечето потребители са на мнение, че става дума за циганска мафия, която използва децата си за подобен тип организирани акции.
Основните обвинения са към охраната на гробищните паркове, която позволява подобни грозни гледки.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране