28.11.2019 | 0:17
Евакуация и паника във Вашингтон, след като Борисов си тръгна
Причината - самолет нарушил въздушното пространствио на САЩ

Часове след като премиерът Бойко Борисов си тръгна от Вашингтон, където се срещна с американския президент Доналд Тръмп, настъпи истинска паника в Белия дом и Капитолия. Причината – самолет нарушил въздушното пространствио на САЩ, съобщава Daily Mail.

Часове след като нашият премиер се радваше на хвалбите от Тръмп в Овалния кабинет, Северната морава на Белия дом е била отцепена, а движението за пешеходци в района – ограничено. Отцепването е започнало малко пред 09:00 часа местно време, а предупреждението за опасност е отменено след около 20 минути.

Извънредната ситуация е била обявена заради самолет, с който не можело да се осъществи връзка. Той се движел на изток, като нарушил ограниченото въздушно пространство над Вашингтон около 08:30 часа, местно време.

Нарушението на въздушното пространство на САЩ е наложило и спешната отбранителна реакция от американскитре власти. Мобилизирани са били изтребители.

На онези, които са били по това време в Белия дом, е казано да останат по местата си. На репортерите в Белия дом било наредено да останат в сградата. Строителни работници, които извършвали ремонт на ограда от северната страна на президентското имение, били евакуирани малко след 8:45 часа.

Репортер на The Independent твърди, че е видял „движение на площадка за изстрелване на ракети в близост до Капитолия“, където също районът бил отцепен. Според CNN, въпреки че самолетът не е смятан за „враждебен“, в Пентагона е била свикана спешна среща.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране