05.07.2020 | 20:12
Евродепутатът Джамбазки съди Велизар Енчев, нарекъл го „хермафродит“
И иска за понесените душевни страдания съдът да му присъди … 5000 лева

В понеделник се явявам на дело, заведено срещу мен от евродепутата Ангел Джамбазки преди две години. Той е обиден от публикацията ми във Фейсбук, в която критикувам непоследователното му политическо поведение – гласуването му в Европейския парламент за Истанбулската конвенция. В Брюксел той гласува „въздържал се“ , а в софийските телевизии громи въпросната конвенция. В Брюксел играе една роля, в София – друга.

Същото поведение той имаше и за паметника на американските летци в София – като общински съветник от квотата на ГЕРБ гласува „въздържал се“, а в публичните си изяви клеймеше паметника, даже водеше протести срещу него.

А ето какво каза за пияните шофьори кандидатът за кмет на София Ангел Джамбазки по време на предизборната кампания през 2019 г.: „Каквото и да си говорим, каквито и пътища да се правят, светофари и кръстовища, когато имате неправоспособен, неграмотен, необразован, пиян, надрусан водач зад волана, ще имате и жертви на пътя…“

Месец по-късно евродепутатът на ВМРО бе заловен да шофира в нетрезво състояние. Крайно нетрезво!

И понеже във Фейсбук питам Джамбазки, цитирайки „Смешен плач“ на Ботев, „ ти мъж ли си, жена ли, или хермафродит – звяр или риба…“, той тежко се обидил от тези думи. И иска за понесените душевни страдания съдът да му присъди … 5000 лева.

Така че в понеделник, 6 юли, мой свидетел в Софийския градски съд ще е Христо Ботев.

Каква чест!

И какъв срам: да водя великия Ботев за съдебен свидетел заради едно евродепутатско чекмедже!

От фейсбук-страницата на Велизар Енчев

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране