23.11.2022 | 19:45
Европа обяви Русия за „спонсор на тероризма“
100 евродепутати не участваха във вота, 58 се обявиха „против“

Евродепутатите приеха с 494 гласа „за“, 58 против и 44 „въздържал се“ резолюция, в която Русия се обявява за спонсор на тероризма, съобщава БНР. 

От общо 705 членове на парламента са гласували 596, тоест над 100 не са участвали във вота.

Веднага след него евродепутатът от десницата Радан Кънев коментира:

„Току що ЕП с огромно мнозинство обяви Русия за държава – спонсор на тероризма и държава, използваща терористични практики.

Против гласуваха само отделни депутати от крайната левица и депутатите от фракцията на Льо Пен (само французите, италианците подкрепиха).

За разлика от повечето парламентарни резолюции, тази има значителни преки правни последици, например по отношение на трайността на режима на санкции и икономическата изолация на Русия.

Може би най-важно – от днес и занапред групировката “Вагнер” и всичките й членове ще се разглеждат в ЕС като терористи, идентични с Ал Кайда и Ислямска Държава, каквито са“.

ОТ ФОРУМИТЕ:

Опасението на еюродупетатите да обявят Русия за терористична държава и са го заменили със спонсор на тероризма е, че ще е малко неудобно да просят от такава държава газ, нефт, зърно, торове, метали и всичко необходимо 

Това е все едно баба Гицка да обяви Мъск за капиталист-експлоататор

Е и? Че всеки може да си говори каквото иска. По тая логика и руският парламент може да каже, че евро управниците са мал@умници…или пък леви резби.. Е и? Безсилието какво ли не прави!

ЕС за съюз- спонсор на идиотизма.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране