31.03.2019 | 15:46
Евроснахите Габриел и Майдел ще потопят ГЕРБ
Корнелия Нинова и Елена Йончева да почерпят Цветан Цветанов

Да не ми се обиждат приятелите от ГЕРБ, но не съм съгласен дами с фамилии „Габриел“ и „Майдел“ да оглавяват българска листа за евродепутати. Да си върнат първо българските имена, а после ще мислим. Или поне да сложат едно тире: Мария Неделчева – Габриел, Ева Паунова – Майдел. Иди-дойди. Но само Майдел?

Габриел винаги ми е звучало като Гаргамел. Майдел – като шмайзер. Не оспорвам приноса на двете напористи девойки в евроинтеграцията, инициативите им, енергията, комсомолската екзалтираност и прочие.

Така или иначе обаче, за повечето българи те си остават символ на „креватния кариеризъм“. И безродничеството. Брюкселски снахички, прокопсали покрай съпрузите и кумовете си. (Да не забравяме, че кум на г-жа Габриел е самият Жозеф Дол). Говорещи български с акцент. Скучни, равни и послушни като самия Евросъюз.

Смятам, че листата на ГЕРБ чисто символно трябваше да бъде поведена от авторитетите в партията. Защо не от Бойко Борисов? От Томислав Дончев? От Йорданка Фандъкова? От Димитър Николов? След изборите те биха могли да се оттеглят и да отстъпят на следващия в листата. Въпросът обаче е в посланието, в примера и морала.

Лиляна Павлова също е достоен, работлив човек, доказал се на всеки пост, който е заемала.

Възможности – много. „Габриел“ и „Майдел“ начело на листата няма да доведе до електорален ентусиазъм, казвам ви. Всъщност – Корнелия направо ще почерпи.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране