22.05.2020 | 1:04
„Фейсбук“ блокира певец заради изпълнение пред кокошки със „сексуален характер“ (видео)
Някои се оплакали, че видеоклиповете с пернатата публика имат „сексуално съдържание"

За да развесели феновете си в условията на кризата с новия коронавирус, музикантът от американския щат Кънектикът Бил Лудвиг решил да излъчи в социалната мрежа „Фейсбук“ запис на изпълненията, направен пред кокошки. Въпреки че мнозина оценили странния формат на концерта, според изданието Journal Inquirer, някои се оплакали, че видеоклиповете с пернатата публика имат „сексуално съдържание“, поради което платформата временно блокира страницата на изпълнителя без допълнително разследване на случая, пише Дарик.

През март, поради пандемията на COVID-19, „трубадурът от Манчестър“, Бил Лудвиг, губи работата си, но не и оптимизма си и решава да излъчва свои изпълнения в интернет. Така всяка сутрин музикантът започнал да свири на китара и да пее песни пред перната публика. Концертите му били излъчвани във „Фейсбук“.

„Мислех, че би било чудесно да публикувам нещо подобно всеки ден, за да развеселя хората. Струваше ми се, че ще е смешно: тъй като не мога да свиря на живо за хората, ще го правя за кокошките“, коментира музикантът.

Някои потребители на мрежата обаче не били съгласни с идеята и се оплакали от страницата на Бил, поради което платформата временно я блокирала, отбелязва изданието. Повече от месец Лудвиг споделял видеоклиповете си – и никой не бил против. Тъкмо обратното, публикациите спечелили множество харесвания. Според музиканта, феновете му споделили, че обичат да слушат звуците на природата, затова той продължавал да помага на хората да влизат в състояние на „пилешки дзен“ всеки ден.

Но един прекрасен ден, коментира изданието, музикантът получил оплакване за неговото видео със забележка, че кадрите съдържат „неподходящо съдържание от сексуален характер“. Лудвиг се опитал да оспори жалбата, но от платформата отговорили, че понастоящем никой не може да разгледа заявлението заради коронавируса. Тогава музикантът решил, че някой се оплаква от видеоклипа на шега или по погрешка, и продължил да публикува съдържанието с кокошки.

Две седмици по-късно ситуацията се повторила, след което „Фейсбук“ блокирал временно достъпа до страницата му с предупреждението, че авторът е в списъка с потребители, публикували „материали със съмнително съдържание“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране