16.01.2021 | 12:28
Фейсбук и Инстаграм отблокираха Тръмп
"Туитър" обаче оставя в сила забраната върху профила

Две от големите социални мрежи облекчиха наказателните си мерки срещу президента на САЩ Доналд Тръмп. Както е известно, преди около седмица профилите му бяха блокирани заради негови статуси, нарушаващи правилата. Това стана след нахлуването на негови привърженици в сградата на Конгреса на 6 януари.

Сега „Фейсбук“ и „Инстаграм“ възстановиха акаунтите на Тръмп. Стъпката е изненадваща, тъй като основателят на „Фейсбук“ Марк Зукърбърг бе обявил, че блокирането ще бъде в сила до изтичането на президентския мандат на 20 януари. Все още не е ясно дали той има право да публикува. Но пък е видно, че във „Фейсбук“ под името на Тръмп не стои президент на САЩ, а „политически кандидат“.

„Туитър“ обаче оставя в сила забраната върху профила на Тръмп. Той в момента дори не може да бъде открит при търсене в тази социална мрежа. А именно в „Туитър“ настоящият американски президент бе най-активен.

В същото време следващият държавен глава на САЩ Джо Байдън получи официален президентски акаунт в „Туитър“ – @PresElectBiden, който стартира с нула последователи.

Идеята е той за започне на чисто, за разлика от Тръмп, който се сдоби с 13 млн. последователи, след като наследи от Барак Обама профила @POTUS (абревиатура от President of the United States). На 20 януари, при встъпването на Байдън в длъжност @PresElectBiden ще се трансформира в @POTUS. Джо Байдън обаче започна много бързо да набира последователи в @PresElectBiden и до момента има 834 000. Иначе в неговия си личен профил в „Туитър“ той има 24 млн. последователи.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране