29.09.2019 | 21:12
Феновете на Ботев призоваха за оставки след поредната загуба
"Канарчетата" паднаха у дома от Славия

Славия спечели с 1:0 гостуването на Ботев (Пловдив) и вгорчи живота на Желко Петрович. „Белите“ разклатиха още повече стола на треньора на „канарчетата“, които в последните си 4 мача в efbet Лига спечелиха само една точка. След 6 загуби в 11-те изминали двубоя в първенството Ботев е на предпоследното 13-то място в класирането с 9 точки. По-малко има само Витоша (Бистрица) (3).

Славия пък скочи на осмата позиция с 13 точки. Победата на „белите“ в Коматево дойде след гол на Славчо Шоколаров в 25-ата минута. Вратарят на Ботев Янко Георгиев не успя да избие добре центриране на Христо Попадийн отдясно, топката стигна до Шоколаров, който изпревари Марко Перван и вкара за 0:1.

В 43-ата домакините имаха претенции за изравняване на резултата, след като Кристиян Димитров вкара с глава, но съдията Никола Попов прецени, че топката не е преминала голлинията с пълния си обем. „Канарчетата“ потърсиха обяснение от рефера, но той беше категоричен – няма гол.

Секунди по-късно Димитър Велковски беше изгонен заради втори жълт картон и Славия остана с човек по-малко.

След почивката „белите“ не се дадоха на „канарчетата“, които преследваха изравняването на резултата. В началните минути Тодор Неделев пропусна, а в 53-ата се откри нов шанс. Марко Перван получи подаване от Неделев, преодоля Милен Гамаков и стреля, но над вратата на Славия.

В 75-ата минута Радослав Кирилов имаше шанс да отбележи втори гол за Славия, но Янко Георгиев се намеси решително и спаси. До края „белите“ съхраниха крехкия си аванс и записаха първата си победа като гост в първенството този сезон.

В края на двубоя пък публиката на Ботев скандираше името на Николай Киров. Част от запалянковците на „жълто-черните“ искат връщане на бившия наставник, след като при Желко Петрович нещата не вървят към момента.

Феновете скандираха и „Всички вън!“, призовавайки и за оставката на спортния директор Адалберт Зафиров.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране