11.05.2015 | 20:01
Фригидна жена се превърна в страстна любовница, след като й присадили сърце от проститутка
Вегетиранка започнала да нагъва хамбургери, оказало се, че донорът й ги обожавал

Вече е научно доказан факт, че след трансплантация приемниците на донорските органи загадъчно променят характера си, съобщи „Български новини”. Преди няколко години Силвана Песка от Неапол даде на съд хирурга, направил й операция за присаждане на сърце. Научавайки това, лекарят останал изумен:  Интервенцията минала успешно и пациентката се чувствала отлично. От какво ли тогава е недоволна? Какъв бил мотивът на капризната дама?

Оказало се, че мъжът, чието сърце хирургът присадил на Силвана, се е самоубил от любовна мъка. „Преди операцията бях весела и бодра, а след нея все по-често започнах да изпадам в депресия. Даже клиентите в кафето, в което работя, забелязваха мрачното ми настроение. А шефът ми направо ме заплашва с уволнение”, разказва Силвана.

Но това не е най-страшното. С новото си сърце госпожа Песка все по-често започнала да изпитва желание да стегне въжето около врата си, както направил предишният собственик на органа. Подобни мистики са често срещани след трансплантирането на органа.

Ето и друг случай с американката Силви Клер. След като получава ново сърце, заклетата вегетарианка и трезвеница, изведнъж започва да се тъпче с хамбургери и да се налива с бира. Всичко се изяснило, когато Силви узнала, че 18-годишният Тим, донор, загинал в катастрофа с мотоциклет, обожавал тези два продукта.

Странни съвпадения? Или просто характерът и вкусовете на донорите се предават в техните нови собственици? А може би в тях се вселява душата на загиналите?

Всички тези въпроси озадачили физиолога д-р Пол Пирсол от клиника в Детройт. В течение на няколко години той изучавал случаи, в които човек се променя след трансплантация. И стигнал до извода, че сърцето съдържа информация, от която се ръководи човешкият мозък.

Заради това пулсиращият орган, отивайки в чуждо тяло, започва да командва новия си хазяин, изменяйки неговите навици и характер. За своите наблюдения Пистол разказва в книгата си „Код на сърцето”.

„На 41-годишен мъж бе присадено сърце на 19-годишно момиче. Мъжът бил свит по характер, меланхолик. Но след това закипя от енергия, придоби бурен темперамент и у него се появи необяснимо желание и интерес към живота”, пише ученият.

Друг случай – фригидна 35-годишна съпруга се превръща в страстна любовница, след като получава сърце на 24-годишна проститутка. И така Пирсол стига до заключението, че душата или характерът на човек „живее” не в мозъка, както се е считало досега, а в неговото сърце. Затова пазете вашето сърце – то е дом на душата ви.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране