22.07.2020 | 1:01
Гърция обвини България, че „надува“ броя на заразените от Covid19, за да получи повече пари
Това е причината изведнъж броят на случаите вчера да спадне наполовина

Кириакос Мицотакис, министър-председателят на Гърция, обясни пред телевизия EPT, че Австрия, Холандия и Германия са се споразумели, че Италия, Испания и Франция са в главното поделение, а България и Румъния искат финансиране в зависимост от броя на случаите, написа журналистът Кора Мунтян във Facebook, написа румънската медия Flux24.

Изданието твърди, че гръцкият премиер Кириякос Мицотакис е обвинил в Брюксел съседите си от Румъния (Клаус Йоханис) и от България (Бойко Борисов), че „надуват“ броя на заразените от Covid19.

Според румънската журналистка Кора Мунтян, гръцкият премиер е на мнение, че целта била „да получат по-голямо финансиране“ от ЕС, понеже страните от тази група настоявали да се взима предвид и броят на заразените при разпределянето на евросредствата.

„Гърция, Унгария и Полша заявиха, че не приемат наложените условия и по-скоро ще се откажат от парите, отколкото да надуят цифрите. България разбра, че това е стопиране на играта и изведнъж броят на случаите днес спадна наполовина. Йоханис, къде е майката на татарския хан? Кажете нещо, уведомете ни, че сте жив?“, пише Кора Мунтян.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране