09.01.2020 | 15:05
ГЕРБ прехвърля цялата вина за водната криза върху ВМРО
Нено Димов е отведен на разпит в спецпрокуратурата. Борисов му поиска оставката, но мълчи за Петя Аврамова

Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще бъде поредният бушон, който трябва да обере негативите на некадърното управление на ГЕРБ и Бойко Борисов, довели до безпрецедентната водна криза в Пернишко. Днес прокуратурата и ДАНС проведоха операция в София и Перник. Агенти нахлуха незнайно защо в сградата на екоинистерството. Малко по-късно днес Димов отиде на разпит в спецпрокуратурата за разпит

Че акцията е поръчана от Бойко Борисов пролича от липсата на интерес на службите към регионалното министерство и назначената от ГЕРБ министърка – пълно недоразумение Петя Аврамова. Държавата в лицето на МРРБ е мажоритарен собственик на ВиК – Перник с 51% от акциите и носи основната вина за източването на язовир „Студена“. Очевидно е, че целта на поръчковата акция е да бъде прехвърлена цялата вина за водната криза върху МОСВ и излъчения от ВМРО министър Нено Димов. Така министър-председателят ще излезе отново чист, а негативите ще са за партията на Красимир Каракачанов. По този начин Бойко Борисов действаше и с министрите на Реформаторския блок във второто си правителство.

Докато течеше акцията на ДАНС и прокуратурата, премиерът заговори за евентуална оставка на министъра на околната среда Нено Димов. „Ще обсъдим оставката на министъра на околната среда с коалиционните партньори“, заяви той пред репортери след края на заседанието на КСНС при президента.

„Оказваме съдействие в момента. Ще направя изявление след като приключим. Не съм задържан“, заяви Борисов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране