02.04.2021 | 8:54
ГЕРБ се присмива на призива на президента към българите да гласуват на 4 април
"Обикновено такива мрачни речи той държи на 31 декември", каза недоразумението Георг Георгиев

Румен Радев направи обръщение към българските избиратели преди парламентарния вот, който трябва да се проведе на 4 април. В изявлението си той призовава всички да гласуват, защото „приключва един мандат, белязан от скандали, разкрития, протести и икономическа криза (…) и е време за „нови идеи, нови хора и ново доверие в институциите“.

В отговор ГЕРБ, в лицето на зам.-министъра на външните работи Георг Георгиев, се присмя на изявлението на президента, нарече го първоаприлска шега и обвини държавния глава, че е насрочил изборите по време на локдаун.

„Обикновено такива мрачни речи той държи на 31 декември. Или пък „Честит първи април“, защото президентът се очерта като един от най-големите шегобийци в държавата. Надявам се, че това е първоаприлска шега. При други обстоятелства всеки един щеше да бъде съден за клевета – бе отговорът на ГЕРБ в лицето на Георг Георгиев пред „Нова тв“.

– Основният виновник българи да не могат да стигнат до избирателни урни в неделя е той. След всички консултации, които проведе, след всички партии, които привика, след всичко, което изговори – в крайна сметка позиционира изборите на Великден, във време на криза, на локдаун, на ограничителни мерки. Най-сериозната заявка за борба с корпоративния, купения вот е това да отидеш да гласуваш. Нашият отговор на всичко това е висока избирателна активност”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране