20.02.2020 | 15:26
Гешев обеща да разследва Пеевски за „Булгартабак“
"Знам, че някой хора са притеснени, които са участвали в приватизацията на предприятия, изградени с пенсиите на много хора"

Главният прокурор Иван Гешев увери, че всички приватизационни сделки, включително тази за „Булгартабак“, свързвана с депутата от ДПС Делян Пеевски, ще бъдат проверени.

„Разбрах, че държите много на „Булгартабак“ каза той и уточни , че ще се проверяват всички сделки, а в хода на разследването ДАНС първо ще изведе „сметката“ – колко активи са продадени и колко пари са получени за тях. „Почва се с най-големите активи. Защото е ясно „Кремиковци“ какъв актив беше, а го продадоха за 1 долар“, обясни Гешев и добави: „Знам, че някой хора са притеснени, които са участвали в приватизацията на предприятия, изградени с пенсиите на много хора“.

Във връзка с публикуваната от прокуратурата оригинална бланка за криминалната регистрация на хазартния бизнесмен Васил Божков, която била намерена при претърсването на офисите на ул. „Московска“ 43 в София, Гешев заяви, че това не било нищо повече от „спомен и артефакт“. „В един момент Божков се е почувствал по силен от държавата и си е оставил трофей“, каза главният прокурор. Той коментира и иззетите антики: „Ясно е, че ако бяха регистрирани, ако бяха законно придобити, нямаше да се съхраняват по този начин. Хората си защитават това, което са получили и което е откраднато от българската земя. И го правят чрез медиите“.

Той отклони въпроса дали държавното обвинение е направило справка какви данни за корупция стоят зад решението на Държавния департамент на САЩ да санкционира съдия Андон Миталов. Въпросите, които касаят съда, са към Лозан Панов. Прокуратурата трябва да си реши собствените проблеми“, категоричен е Гешев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране