30.03.2020 | 12:55
Гешев подхвана и „бързите тестове“ за коронавирус
Поводът за реакцията на държавното обвинение е зачестилото предлагане на въпросните медициски изделия

Върховната административна прокуратура поиска от министъра на здравеопазването информация как Изпълнителната агенция по лекарствата осъществява контрол при използването на т. нар. „бързи тестове“. Поводът за реакцията на държавното обвинение е зачестилото предлагане на въпросните медициски изделия, уточняват от прессцентъра на прокуратурата.

Оттам посочват, че според законодателството право да предлагат „бързи тестове“ имат медицински лаборатории или здравни заведения, които са регистрирани по съответния ред. Прокуратурата иска от агенцията по лекарствата да провери дали те работят със сертифицирани реактиви, съдържащи инструкции за употреба и етикет, дали спазват вътрешния контрол и дали отговарят на съответния стандарт.

„Действията на прокуратурата са във връзка с ангажиментите й по спазване на законността и защита на обществения интерес и са свързани с недопускането на възможни злоупотреби, включително продажбата на фалшиви тестове за COVID-19“,  категорични са от държавното обвинение.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране