25.03.2021 | 11:54
Големите магазини може да отворят при нови условия
Магазините с търговска площ над 300 кв м могат да продължат да работят с клиенти, като обособят търговска площ до 300 кв метра с преградни стени, ленти, щандове

Заповедта за пълно затваряне на големите магазини за нехранителни стоки просъществува само три дни. Министърът на икономиката Лъчезар Борисов съобщи днес, че голяма част от търговските обекти ще могат да отворят врати, но при известни ограничения и стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Той уточни, че е подписал новите указания за работа след съгласуване със здравния министър.

Министърът на икономиката обяви какви са новите правила по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб:

– Самостоятелните магазини за нехранителни стоки в търговските центрове, за които има директен достъп от улицата, могат да продължат своята дейност при спазване на санитарно-хигиенните изисквания.

– Магазините с търговска площ над 300 кв м могат да продължат да работят с клиенти, като обособят търговска площ до 300 кв метра с преградни стени, ленти, щандове.

– Извън търговските обекти на открити площи ще може да се извършва търговска дейност също при спазване на всички противоепидемични изисквания.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране